انجمن اساتید و دانشجویان کشاورزی شهر قدس
معرفی اساتید،مقالات،اخبار کشاورزی،رویدادهای مهم

  این مطلب ویژه اعضا میباشد.لطفا ابتدا عضو شده و سپس دانلود نمایید.

"لطفا اطلاعات را درست وارد کنید تا بتوانید خبر نامه مارا در ایمیل خود داشته باشید"

رمز فایل پاور پوینت:agriqods

 لطفا به ادامه مطلب مراجعه کنید.



ادامه مطلب...
ارسال توسط ا.ع

نعيمي معصومه*,اكبري غلامعلي,شيراني راد اميرحسين,مدرس ثانوي سيدعلي محمد,سادات نوري سيداحمد,جباري حميد

پرديس ابوريحان، دانشگاه تهران

 

به منظور ارزيابي تحمل به خشکي در ارقام مختلف کلزا بر اساس شاخص هاي ارزيابي تنش در انتهاي فصل رشد، آزمايشي به  صورت کرت هاي خرد شده در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي با چهار تکرار در سال زراعي ?5-1384 در مزرعه پژوهشي موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر کرج اجرا شد.
نتايج بررسي با استفاده از شاخص هاي متفاوت تحمل به خشکي نشان داد که بر اساس شاخص حساسيت به تنش
 (SSI) و شاخص تحمل(TOL)  ارقام Talaye و Opera به عنوان متحمل ترين ارقام شناخته شدند. شاخص هاي تحمل به تنش (STI) و ميانگين هندسي بهره وري(GMP)  که مقادير بالاي آنها نشان دهنده تحمل به تنش خشکي در ارقام مورد بررسي است، ارقام Opera،Hyola420  و Zarfam را به عنوان ارقام با عملکرد بالا در هر دو شرايط عادي و تنش تعيين کردند. با بررسي تمام شاخص ها و با توجه به اينکه بهترين ارقام، ارقامي با عملکرد بالا در شرايط عادي و حداقل کاهش عملکرد در شرايط تنش است، ارقام Opera و Zarfam به عنوان مناسب ترين ارقام در شرايط تنش خشکي مي باشند. همچنين با توجه به همبستگي مثبت و معني دار شاخص هاي STI، GMP و MP با عملکرد دانه در شرايط مطلوب و تنش، در مجموع اين شاخص ها به عنوان معيارهاي مناسب جهت شناسايي ارقام متحمل به تنش شناخته شد.




تاریخ: شنبه 25 آبان 1392برچسب:شاخص هاي تحمل به تنش, رقم, تنش خشکي, کلزا,
ارسال توسط ا.ع

اثرات تنش کم آبي بر خصوصيات زراعي هيبريدهاي آفتابگردان

جباري حميد,اكبري غلامعباس,دانشيان جهانفر,اله دادي ايرج,شهبازيان نسترن

براي ارزيابي اثرات تنش کم آبي بر خصوصيات زراعي هيبريدهاي آفتابگردان، سه آزمايش جداگانه در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار در مزرعه پژوهشي موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر کرج اجرا گرديد. در آزمايش اول که در شرايط مطلوب اجرا شد، گياهان بر اساس 60 ميلي متر تبخير از تشتک تبخير از زمان جوانه زني تا پايان دوره رشد آبياري شدند. در آزمايشات دوم و سوم که در شرايط تنش کم آبي اجرا گرديدند آبياري به ترتيب بر اساس 120 و 180 ميلي متر تبخير از تشتک تبخير کلاس A انجام شد. اثر تنش کم آبي بر تعداد روز تا 75 درصد گلدهي، وزن هزار دانه، تعداد دانه در گياه، عملکرد دانه، تلاش بازآوري، شاخص برداشت و درصد روغن دانه معني دار بود. در شرايط تنش شديد کم آبي عملکرد 83 درصد کاهش يافت و محصول دانه 500 کيلوگرم در هکتار بود که ناشي از کاهش وزن هزار دانه (50 درصد) و تعداد دانه در گياه (54 درصد) بود. همچنين هيبريد آلستار در سطوح متوسط و شديد تنش کم آبي و هيبريد مهر در شرايط مطلوب رطوبتي بيشترين عملکرد دانه را داشتند.




ارسال توسط ا.ع

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 191
بازدید کل : 15405
تعداد مطالب : 15
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1